tisdag 7 januari 2014

att fundera på hund!I fyra dagar har My Dog 2014 hållit på i Göteborg. Vi var där i söndags och tittade på alla fina hundar.


Hej vardag!

I dag ringde klockan 6 och konstigt nog så var det inte alls svårt att ta sig upp och jag tycker hela dagen gått väldigt lätt. Trots att jag fick jobba över 30 minuter :) Man kommer fort in i de gamla spåret igen och om några dagar känns antagligen ledigheten långt bort. Efter middagen nu i eftermiddagen tog vi en rask promenad på 30 minuter i regnet jag och maken. Måste försöka komma ut och röra på oss lite mer. Den här ledigheten har varit på tok för stillasittande.Det fanns många olika raser på hundmässan. Vi har haft hund i 27 år och nu är vår lilla tibetanska spaniel 15 år i år så vi vet ju att vi inom en ganska snar framtid antagligen är hundlösa.Vi har inte bestämt oss för om det blir någon ny hund efter att hon försvunnit, men vi pratar raser, tittar oss omkring osv. Det största problemet är var vi gör av den då vi jobbar. Hur gör ni andra som har hund? Hur löser ni sällskap och rastningen? Sen är det de här med vilken ras man ska välja. Vi har haft en blandras, en golden och tibbe. Jag vill helst ha en liten lagom, medan maken helst vill ha en större. Jack Russel har alltid varit en favorit, men de kräver rätt så mycket. Om du har hund, berätta gärna lite om rasen.Pälsvård är ju en annan del att tänka på. Det optimala vore en som inte fäller...........

Kram

2 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Åå.. vad mysigt att få gå o titta sådär..;)
  Vi har ju en liten Westie... men hon är ingen vanlig hund..;) Hon vet inte att hon är en terrier för hon är vääldigt snäll. De är ju kända för att kunna ha en hel del hudproblem men det har vi inte märkt av än och hon är 4½ snart. Svamp i tassarna kan hon få men det tänker jag mig att alla hundar kan få.. inga eksem...
  Men så "rycks" hon inte heller.. Hon klipps med maskin och sax så hennes päls är alldeles mjuk i stället för sträv. Jag inbillar mig att det är en bidragande orsak. Vi kan ju i o med detta inte ställa ut henne men det vill vi ändå inte.
  Hon fäller ingenting och klipper vi henne bara regelbundet är pälsvården minimal. Lite borstning en kort stund då och då. Hon orkar ju gå hur långt som helst men kräver ingen motion.
  Hon är med mig på jobbet. Ligger på mitt skrivbord o kikar ut genom fönstret. Så tar vi långpromenad på lunchen och en liten rast med bollek på bakgården på em. Hon har nog rätt tråkigt med roligare än att vara ensam hemma i alla fall..;)
  Annars får ni väl kolla upp hunddagis eller om det finns någon i närheten som vill vara dagmatte..;)
  Ha en fin dag och lycka till med valet!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Vi har en berner Sennen som är 7,5 år. En stor lugn herre, men är tokrädd för smällare :( Kräver ingen motion alls längre ;) Lat är han och nöjer sig med att lufsa runt på gården. Lite pälsjobb… ;)
  Så har vi en släthårig foxterrier som är 1,5 år. En pigg herre, som gärna leker och kör agility, men ändå har lätt för att koppla av och somna i knäet :)
  När vi bara hade den stora vovven var han nästan alltid med mannen på kontoret. Nu när äldsta barnen slutat skolan, så har vi lite olika tider med jobb/skola, så det är ofta någon hemma under delar av dagen, så då är vovvarna hemma mera. Nu är de är de ju två också. Jag jobbar dessutom 5 min hemifrån så jag kan gå hem på lunchen ;) Så ser det ut hos oss ;) =)
  Kram /Maria

  SvaraRadera