tisdag 14 januari 2014

att vara här igen!


Denna fina ljusslinga fyndade jag på Ellos innan jul. 40% och så användbar. Först fick den hänga inomhus, men sen nyår lyser den upp utomhus. Jag tror det kommer vara perfekt även i sommar, tex på kräftskivor.


Hej på dig!

Jag tackar för att du stannar kvar och läser här. Det går lite tid mellan inläggen, men så är det ibland helt enkelt. Jag har mycket att avsluta på mitt jobb just nu eftersom jag bara arbetar en vecka till. Mycket som ska slutföras, plockas i ordning och samtal som ska hinnas med. Nu är jag precis hemkommen från en liten kvällspromenad med maken och hunden. Första snön för oss denna vinter ligger fortfarande kvar och det gör allt så mycket ljusare och framför allt renare.

Häromdagen gjorde jag en så god tahiwook. Blev helt plötsligt så sugen på något asiatiskt och googlade fram detta recept. Detta kommer vi göra fler gånger.I fredags eftermiddag då jag var på väg hem från jobbet ringde min telefon och jag fick veta att min äldsta dotter var på väg i ambulans till sjukhuset efter att ha fallit av en häst, som är världens största hästras, i full sken. Många tankar hinner fara genom huvudet innan man kommer fram. Hon var vid medvetande, men hade väldigt ont i höfter, ben och rygg och fick morfin. Ridkläderna var sönderklippta och hon låg i nackkrage och korsett. Efter några timmar och några olika röntgen kunde de konstatera att det inte fanns några frakturer utan att hon "bara" blivit rejält mörbultad. Hon har fortfarande ont och går med kryckor, men vi är innerligt tacksamma att det inte var värre än så. Tänk så fort ett liv skulle kunna förändras.

Nu ska jag sätta mig i soffan och njuta av lite färska räkor och fortsätta titta på "Monica Z" som vi påbörjade i går.

Bye!

3 kommentarer:

 1. Hua, vilken mardröm. Tur att allt gick bra och att hon inte skadade sig allvarligt. Kan tro att det var en smärre chock för mammahjärtat, den synen...

  kram Anna

  SvaraRadera
 2. Åh, fy vilken upplevelse för er alla! Ja, livet kan vändas snabbt, tyvärr. Man ska tänka på det och ta vara på det man har. Leva i nuet :) Tur att det gick bra för henne! Nya ridkläder, finns det ju gott om att köpa ;) ;)
  Maten såg god ut!
  Kram /maria

  SvaraRadera
 3. Men fy! Stackars dottern och jag kan bara föreställa mig er skräck innan ni kom fram till sjukhuset och att se dottern ligga där skadad. Tack och lov att livets marginaler var på rätt sida. Jag hoppas att hon mår bättre nu?

  Och du, inget dåligt samvete för bloggandet. Det tar vi när det finns tid och lust. Kravlöst och roligt. Vi finns här. Det vet du.

  Ta nu hand om dig och de dina och ha en fin helg.♥

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera