onsdag 29 januari 2014

att vara sjukskriven

Liljorna köpte jag till min man en dag. Visst är det fint med liljor? 
Fint är det däremot i n t e med de stora svarta högtalare som skymtar i bakgrunden, men jag lever ju inte ensam i detta hem.......


Hallå onsdag!

Jag tänker inte ens nämna något om bloggtorka, det behövs inte......
Fast nu kan jag inte skylla på tidsbrist i alla fall. Är sjukskriven sen en vecka tillbaka och ska vara i drygt tre veckor till. Opererades för en vecka sedan. Inget allvarligt och jag är inte sjuk, men ska ta det lugnt en tid.
Ja, onsdag är det ju och tur att jag har koll på det för jisses så dagvill man blir av att ligga i sängen. Att vara i stillhet och ta det lugnt är inte mina ledord och att vara nyopererad, ha lite ont och veta att man bör ta det lugnt blir lätt långtråkigt. I fyra dagar har jag läst två böcker och bläddrat mellan alla möjliga kanaler och tacka gud flera gånger för Swefilmer. Idag däremot tog jag med äldsta dottern på lite shopping i lagom takt och jag känner att det funkar så nu ska jag öka på tempot här på dagarna.


Denna fina oljelampa var en av gåvorna vi fick som värdpar på nyårsafton. Visst är den underbar? Handgjord på en keramikverkstad nära mig. Kolla här! Kör du på vägarna norr om Göteborg så kika in en sväng.

Dessa dagar jag ska vara hemma ska jag försöka hinna med att träffa vänner och göra sådant jag aldrig kan då jag alltid jobbar dagtid. Jag är ju inte dålig utan får bara inte anstränga mig, bära tungt osv. Det behöver inte vara stora saker. Jag har bla kommit på att det är lyx att kunna se hela Nyhetsmorgon på Tv4. Jag gillar det programmet, lite lagom av allt.

När min sjukskrivning är över börjar jag ett nytt jobb, med nya kollegor och en massa annat nytt. Ska bli jätteroligt att få vara med från början!!

Vi syns!

2 kommentarer:

 1. Ta hand om dig och hoppas du kan njuta av ledigheten dessa veckor. Och lycka till med det nya jobbet. Spännande!

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh jag känner igen den där känslan, när man SKA ta det lugnt och man får en begränsad tid som är som en tom bok... Det är inte helt enkelt att göra de "rätta" grejorna.... När jag var sjukskriven så länge för två år sen fick jag en hög tidningar av en vän, som jag aldrig "hann" igenom så dem läser jag nu av och till...
  Ha så gott och njut av den där begränsade dagtidslyxen. KRAM!

  SvaraRadera