onsdag 16 oktober 2013

Att ha njutit

Ja, det är vad vi gjort! Både av mat, miljö och sällskapet.Vilken helg! Vilken fantastisk underbar helg vi hade där nere i Helsingborg. Vi började i Växjö där min examenscermoni gick av stapeln och när den var avklarad styrde vi nya bilen mot Helsingborg. Ja, vi hann få bilen och hur härligt är inte det? Att få åka iväg i en sprillans ny bil på en hotellweekend.
Vi bodde på Grand Hotell mitt i stan. Kan varmt rekommenderas. Ett hotell med det lilla extra som tex vin på rummet när man kom, lite extra service vid frukosten, rent, fräscht och trevligt.
 

Marcus Samuelsson driver hotellets restaurang och där åt vi på lördagkvällen. På fredagen åt vi på en tapasrestaurang vi blivit tipsade om. Lite undangömd på övervåningen på ett litet hotell, men med god mat. Jag smakade vitvinsmusslor för första gången.
Vi funderade på om vi skulle åka över till Helsingör eller till Köpenhamn men kom till slut fram till att vi skulle stanna i trakterna eftersom vi inte varit där tidigare. På lördagen styrde vi bilen mot Kullaberg och besökte den lilla pittoreska fiskebyn Mölle.


Körde vidare till Kullens fyr och tog en promenad innan vi körde till Höganäs och besökte Magasin 36 och en otroligt mysig saluhall. Innan vi shoppade tog vi en fika i det mysiga fiket i saluhallen. Detta ställe är oxå värt en rekommendation.


Köpte med olika marmelader hem + gå bort presenter. Perfekt att ha och uppskattat att få.
På söndagen bar det av hemmåt och vi gjorde ett stopp i Ullared för lite shopping. Landade hemma på eftermiddagen och konstaterade att en bättre helg hade vi knappast kunna få. Att ladda lite energi och ta chansen till sådana här helger är guld. Vi har lovat varandra att åka iväg så här då och då.
Nu är det ett par veckors jobb som gäller innan det bär av på hotellhelg igen, fast denna gång bara för mig ;) Fast kommand ehelg har vi oxå lite äventyr inplanerat. Mer om det närmre.

KRAM

2 kommentarer:

 1. Så härligt. Det är vackert i Helsingborg med omnejd. En annan gång kanske det blir Helsingör / underbar sommarstad.
  Ha det bäst!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Åhh va gott. Vi ska åka till Höganäs och Helsingborg imorgon så tack för alla tipsen. Må gott
  Kram

  SvaraRadera