fredag 18 oktober 2013

Att känna livet i sig en höstdag

Fredag, visst är det en viss känsla i det ordet? Tro minsann att det är bästa dagen på hela veckan. Jag är inne i en period nu när jag verkligen "känner livet i mig" som de uttrycker i Madickenfilmerna. Allt rullar på så härligt, skolan är klar, vi mår bra, barnen mår bra, det är flyt helt enkelt. Det är då man ska passa på att njuta.
 
 
Idag när jag kom hem från jobbet passade jag på att gå ut och fota lite. Det gäller att passa på för en del dagar både åker och kommer jag hem från jobbet då det är mörkt. Hösten är som finast nu innan alla löv ramlat av träden och himlen kan vara så där härligt klar som den varit idag. Graderna har dock börjat krypa neråt och i morse hade vi bara 2 +grader här på västkusten.

 
Jag berättade ju för ett par veckor sedan att jag fastar genom att dricka pulver och utesluta mat. Heltokigt, jag vet, men jag måste få en riktig skjuts innan jag börjar på egen hand. I kväll ska jag bryta lite och äta lite färska räkor. Under denna tid jag inte ätit har jag inte varit speciellt hungrig eller längtat efter mat, men jag längtar efter att få LAGA mat och att få BAKA och jag längtar tom efter att få HANDLA mat.


Såg till min förtjusning att de hallonbuskar vi satte nu i höstas ger skörd. Då har de rotat sig väl och trivs. Ser fram emot att kunna använda egna hallon nästa år. Har köpt både sommar och hösthallon för att kunna få under en lång tid.

 

 
Denna helg hade vi egentligen planerat att börja vandra Bohusleden tillsammans med ett par kompisar. Men så insåg vi att det är första helgen på älgjakten så vi avvaktar. Vem vill råka ut för en skjutglad jägare eller göra någon jägare sur för att vi stöter bort djuren? Jägaren i denna familjen var ute i morse och ska ut i morgon igen. Själv ska jag ligga kvar i sängen och njuta av en hittills oplanerad lördag. Något jag inte kunnat göra på fyra år pga studierna.

 
På tal om studier så kom mitt examensbevis idag. Känns mycket bra och där sattes punkten liksom. För denna gång i alla fall.

 
Nä vänner, nu är det dags att tända en brasa, krypa upp i soffan och njuta av kvällen.
 
Kram!
 
 

3 kommentarer:

 1. Underbara bilder! Här har det dock varit sådär grått och trist några dagar och då kommer de härliga färgerna inte till sin rätt på samma sätt.

  Önskar dig en finfin lördag!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Så härligt det låter att känna livet i sig en höstdag! Så har jag också känt det idag när jag varit ute på hundrunda. Kallt, blåsigt men färgsprakande och härligt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Att känna livet i sig är härligt!! Och vilka fina bilder!!
  Kram!

  SvaraRadera