söndag 25 november 2012

En helg!

Vilken helg jag haft. Full med aktivitet och trevligt folk omkring mig.
Det började redan i fredags då maken, jag och två vänner tog tåget ner till stora stan. Först gick vi in på "Posthotellet" som ligger alldeles utanför centralstation. Ni har säkert hört talas om det, men för er som inte gjort det kan jag berätta att det är en normann som köpt och gjort om gamla posten på Drottningtorget till hotell.
 
 
Redan på utsidan andas det annorlunda och då vi kom in där gissar jag att jag såg ut som någon som aldrig satt sin fot utanför ladan. Det gick inte att låta bli att titta och titta och titta för det var verkligen så mäktigt och snyggt inrett och STORT!! Vi valde att slå oss ner i den övre baren och ja........nej, det går inte att förklara hur där såg ut. Gå in och titta om ni har vägarna förbi......jag var i allafall väldigt imponerad.


Köket var "öppet" så alla såg vad som gjordes där och i och med att det är så nytt är ju allt sååå fräscht!
 

 
Kortet är taget från tarppan på väg ner till entren.

 
Över hissarna har man inrett med en gammal postbuss, i platt utförande. Jag gillar att de har låtit detaljer ge vinkar om vad som skett här innan.

 
Här hade jag gärna checkat in!!
Vi stannade ett par timmar i baren, drack lite vin, pratade och som sagt förundrades :o)) Sen tog vi oss bort mot Rondo där vi såg Lena Phs show.
Shoxen var givetvis fartfylld och riktigt bra, men tiden går ju så fort......
 

 
Gårdagen tillbringade vi halvvägs ner till storstan shoppandes julklappar. Näst äldsta dottern är på väg att flytta hemifrån och då är det såååå lätt att köpa julklappar :)) Dessutom upptäckte vi att EM möbler sålde ut ALLT för 30% så lite doftljus och en ny taklampa till "nya" rummet fick följa med hem.
Kvällen tillbringade vi i soffan med tapas, vin och bra tv.
 
I dag styrde vi återigen bilden ner till storstan, besökte Gunneboslotts julmarknad. Ganska litet, men mysigt. Blev ett rätt så kort besök.


 
Sen åkte vi till den största Chillibutik jag någonsin sett. Ja, antagligen den största möbel och inredningsbutik jag någonsin sett. Där fanns hur mycket som helst och nu fick jag uppslag till ännu fler julklappar. Tyvärr var personerna med så det gick inte att shoppa idag, men vi får ta oss en tur ner igen innan jul.
 

3 kommentarer:

 1. Vilken helg!
  Helt underbart. jag har skrivit ner namnet på hotellet, hoppas på ett besök i huvudstaden i vår.
  Ha en fin vecka min vän.
  kramis Kristina

  SvaraRadera
 2. Härlig helg!
  Jag och Mannen i mitt liv, var i Gbg, för tre veckor sedan. Vi var in på posthotellet för att kolla om det fanns lediga bord till kvällen, vilket det inte fanns... verkar vara ett populärt ställe. Håller med dig! Inredningen var magnifik!!! Helt i min smak! Hoppas på fler besök där ;)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 3. Jag har också varit på Posthotellet i helgen ...och tänkte Julmarknaden på gunnebo stod på dagens agenda...men så börja de regna så vi stod över den...:)

  men visst är både Posthotellet och Gunnebo är fantastiska ställen ..på helt olika sätt :) ?

  Pernilla

  SvaraRadera