söndag 19 augusti 2012

Recept och inköp!

Go söndagskväll!

Nu är det verkligen vardag på gång. I dag var vi sju stycken kring middagsbordet. Länge sen sist, förutom när vi haft gäster. Testade en för oss ny maträtt som jag hittat här. Den var jättegod så receptet hamnar här oxå. I morgon tar jag med resterna till jobbet.

Kasslergratäng

ca 4-6 port:

1 bit kassler ca 500 g
2 tomater
1/2 färsk ananas
ost i stavar
1/2 purjolök
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
Skär kasslern i stavar. Strimla purjolök och lök och lägg i botten på en ugnsform. Skiva tomaterna och skär ananasen i bitar. Skär ost i centimetertjocka stavar. Varva kassler, tomat, ananas och ost och lägg allt över lökblandningen. Koka upp creme fraiche, grädde, chutney, fond och soja i en kastrull. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt ev lite redning för tjockare konsistens. Häll såsen över formen och ställ in i ugnen, 200 grader ca 20-30 min tills den fått fin färg och osten smält. Servera med ris och en god sallad.
 Lite nya saker så här på en söndag. Armbanden har min duktiga kusin gjort efter önskemål. Fick inspiration till detta på någons blogg, men vems!? Minnet är gott men kort........
Vet inte om jag känner mig bekväm i guldiga solisar, men ger det ett försök. Annars får dottern dem. På tal om detta kom jag på att jag måste ringa optikern i morgon om mina linser. Alltid är det något.........
Go vecka till er alla!!

1 kommentar:

  1. Fina armband! Jag gör ju också armband och lyckades faktiskt få en stund till att sitta och "pärla" i helgen, riktigt kul! Länge sen jag gjorde till mig själv, det blir oftast till det företag jag har tillsammans med en väninna.

    God kasslergratäng, får testas! Kassler är en stor favorit hos mina tjejer.

    Kram Jennica

    SvaraRadera