söndag 5 augusti 2012

En dag med fotoutmaning

Hej!

Såklart är jag med i veckans fotutmaningen som handlar om att tolka
all alone.
Utmaningen har jag hämtat hos Mamma med ambitioner. Kika in där och hitta vägen till andra som oxå är med med sin tolkning.


Min första bild är faktiskt "dagens powerwalkbild". Så här ser vädret ut hos oss idag och i fm tog jag en powerwalk all alone. Det har jag varit på de flesta av mina vändor denna sommar, men det ger tillfälle till reflektion och analys så jag ser det bara positivt.
 Denna bild är tagen på ett av de dokument vi hittade nu i dagarna då vi rensade i torpet. En journal över djurbesättningen på "gården" 1948. Ni ser att det varken var ett stort ställe eller en familj med gott ställt. En ko bodde all alone i den lada vi river ut en massa pinaler ur idag. En ko som gav mjölk till en familj.

Detta är faktiskt första bilden jag tog tänkt till utmaningen. Tagen från bilen. Denne man har precis cyklat av färjan från Lysekil och står nu och läser kartan. Kolla in vilken liten cykel han har för den utmaningen han antagligen är mitt i. All alone verkade han vara, på väg någonstans längst västkusten.


Detta är kanske en konstig bild att låta symbolisera all alone för det är bara en liiiten bråkdel av alla de böcker jag läst de senaste tre åren under min utbildning och de ser väl knappast så ensamna ut där i hyllan. Min tanke med att visa denna är att jag är såååå stolt och nöjd att över mig själv att JAG all alone tog tag i det där med att "bli något", sökte in till universitetet i helt annan stad och började läsa på distans, då, helt all alone. Detta är inte alls jag ska ni veta, jo nu är det det, men då, att jag gjorde en sån grej var STORT.

Dessa bilder blir mitt bidrag. I kväll ska jag krypa upp i soffan och surfa runt bland alla andra som är med i utmaningen.

Kram kram

4 kommentarer:

 1. Mysiga bilder. Och jag vill botanisera i din bokhylla, du verkar ha gått en spänannde utbildning... :-)

  SvaraRadera
 2. Haha vilka kuliga tolkningar. att plugga all alone är duktigt tycker jag. Kul att du vill satsa på världens bästa yrke, fast det visste du väl redan. Cyklisten hua mig...... jag gillar din tanke om familjen med en ko. Spara alla sådana papper. När vi renoverade hittade vi gamla tidningar som vi ramade in. Gud vad vi skrattat åt bla gamla kontaktannonser.
  Ha det bäst!
  kramis Kristina

  SvaraRadera
 3. Vilka fina all alone-bilder! Förstår den sista precis. Jag har gjorde som du för ett tag sedan och tog steget att gå en utbildning som jag länge velat gå. All alone till en början men snabbt tillsammans med nyfunna vänner. Tror minsann att några av dina boktitlar finns i min bokhylla också;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Fina bilder, den sista med sin symbolik är min favorit!

  SvaraRadera