fredag 27 juli 2012

En fredag med mys vid havet!

CIAO!

I kväll har vi njutit av ännu en alldeles underbar kväll vid havet. Havet låg helt stilla och luften var alldeles ljummen. Sådana här dagar och kvällar ger energi för resten av året.


Nu laddar vi för dotterns 20 års kalas i morgon.
Innan vi landar för kvällen ska vi sticka in till grannen och smaka nyrökt makrill.

Härlig fredagskväll till er!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har några frågor om förskollärarutbildningen. Det hade varit jätteschysst om du hade kunnat svara på några frågor. Är 19 år, har tagit studenten och har blivit antagen till hösten så jag är lite nyfiken om högskolestudierna. 

  Jag har kollat på kurslitteraturlistan och det är typ 20 böcker man ska läsa på första kursen: Barndom och lärande: Förskolan, barns utveckling och lärande i tid och rum, och jag tror att jag ska köpa alla böckerna. Vad tycker du själv om det? Är det dumt eller bra? Är det kanske bättre om jag bara köper de böckerna som är viktigast, och några böcker kan jag försöka låna istället. 

  Är det bättre om jag köper böckerna i förväg eller ska jag vänta tills uppropet? 

  Det jag börjar bli orolig är att jag kommer att läsa jättemånga böcker på bara en kurs. Kursen är 10 veckor. Kommer jag klara av att läsa så mycket? Hade ganska bra betyg i gymnasiet, vg, mvg hade jag och jag har alltid varit den som pluggar mycket så tror du att jag borde väll klara förskollärarutbildningen?

  Hur gör man för att kunna läsa alla dem böckerna? Är det så att man börjar läsa dem i ordning som kurslitteraturlistan? Är det så att för varje bok är det föreläsningar om boken så att man vet vilken information som är viktig att kunna inför tex en tenta? 
  Läser ni en bok i taget? Typ arbetar ni med en bok i taget? 
  Klarar man tentorna, examinationerna om man antecknar ner allt de säger på föreläsningarna. Klarar man sig då eller räcker det inte? 

  Tack på förhand! 

  Med vänlig hälsning, Nanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   vad roligt att du ska läsa. Det är jättekul och du kommer säkert klara det galant!! Du behöver med största sannolikhet alla böckerna som finns i din litteraturlista. Jag brukar innan kursstart se om jag hittar böckerna till bra priser på tex Blocket eller Tradera. Då köper jag de, annars brukar jag vänta tills kusrstart och där få ett hum om när jag behöver vad. Du använder sällan alla böcker samtidigt så att säga så då kan man konsentrera sig på att köpa/låna de böcker man ska ha först. Både Adlibris och Bokus levererar snabbt så det är sällan problem. Biblioteket har mycket. Nu vet jag inte hur ert upplägg är, men vi har oftast föreläsningar som är kopplat till en uppgift och till den hör oxå ett visst antal böcker. De brukar presenteras väldigt bra så jag tycker inte du ska vara orolig. Tänk som jag gör/gjort; Klarar andra det, klarar jag det!! Lycka till!!

   Radera