måndag 3 februari 2014

att göra en dressing!

Vilket underbart väder det varit idag. I morse var det riktigt grått och småruggigt, men nu fram på dagen kom solen fram och det var riktig vårkänsla ute. Underbart!


Ciao!

Idag har jag rensat i min lilla walk in closet. Har länge sneglat lite snett på den oordning som råder det och allt som hamnat där som egentligen inte hör hemma där. Nu när jag ändå är hemma och detta inte innebär en massa tunga lyft så fick jag äntligen gjort det. Tre mindre säckar med kläder som ska lämnas till någon som behöver dem bättre blev det + mycket mer ordning. Nu är jag sugen på att ta tag i vår grovköksentre där det oxå råder ett mindre kaos, men skulle kunna bli så bra om det bara rensades lite.

I förra veckan bjöd jag ju på caesarsallad då min vän kom på besök. Min absoluta favoritsallad!! Dressingen gör jag själv och här är receptet som jag för övrigt hittat här.

Caesardressing
4 portioner
2 dl kall rapsolja
1 kallt ägg
2 tsk dijonsenap
3 sardellfiléer
1 klyfta riven vitlök
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven parmesanost

Lägg alla ingredienser utom osten i en hög skål. Sätt igång en stavmixer i botten och vicka på den tills allt gått ihop. Lägg ner den rivna osten och kör några varv igen med stavmixern.


Helgen var som jag skrivit om full av roliga aktiviteter och sena nätter så jag är fortfarande lite seg. Ska strax börja med middagen och idag blir det äkta husmansmat. Köttbullar, kokt potatis, stekt lök, sås och lingon. Tror vi ska gotta till det efteråt med fruktsallad. Har massor av frukt hemma och behöver hitta på något med det innan de blir för gamla.
Därefter blir det nog sängen eller soffan. Vi har precis köpt tv till sovrummet, en sån där smart en ni vet ;) Har varit lite motståndare till Tv i sovrummet, men det är farligt mysigt och man hamnar här väldigt lätt. Därav lite av mitt motstånd ;)


Dåligt ljus för en bra bild, men ni måste ju få se mina liljor innan de blommat klart. En fantastiskt färgklick i ett annat ganska så svart/vitt hem.

Mot köket!

1 kommentar:

  1. Vilken underbar Ceasar, det är ju så gott! Jag svarar till dig här också - man kan jämföra Ester Elenora toppen med en Medium! Kram Mia

    SvaraRadera