söndag 31 mars 2013

Dagen efter!

Påskdagen.....
fortfarande risigt mående för denna bloggare. Funderar över om det är så att jag inte får feber längre. Hade jag haft det nu hade jag nog sagt att jag hade influensa, men nu känns det bra risigt och det kommer och går liksom.
Vi hade en trevlig påskafton. Min bror med familj uteblev för de är oxå risiga.
Det är härligt att duka till påsk för färgerna är så härliga. Jag som ofta hamnar i det där vit/svarta/gråa facket har lättare att sväva ut dessa högtider.
 
 
Om ni visste vad tacksam jag är att jag lydde rådet att välja det helvita porslinet och inte det med blå blomkant då jag valde för många år sen. Jag gillar vår Maria Vit serie. Denna gång valde jag att duka utan vare sig duk eller tabletter och det blev riktigt fräscht.
Som ni ser så är vi snöfria. Det är ett bra tag sen vi hade snö och det är jag tacksam över. Ser ju andras bilder både i bloggar och på facebook och näe....nu vill jag ha vår!!

 
Den fina tuppen som inte kom med helt på bilden har vi fått av sonens flickvän. Han passade förträffligt där på köksön bland en del av all påskmat. Pajen, potatisen och omelletten fick inte plats här.

 
Dagen till ära är äggen handplockade av min kollega från deras egna höns. Det är lyx!

 
Äntligen fick jag prövat att göra en matjesilltårta som jag funderat på att göra många midsomrar. Lätt som en plätt och jättegod!

 
Påskmaten är så mycket lättare och fräschare än julmaten tycker jag.
 
Nu är det två dagar kvar på påsken och jag gissar att jag kommer att må så här dessa dagar oxå. Lite surt, men vad ska man göra åt det?
 
Fortsatt trevlig påsk!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig påskbuffét du bjuder på. Ser hur gott som helst ut. Tyvärr missar jag påskmiddagen hos svärmor imorgon. Då sover jag efter nattjobb :)

    Kramar

    SvaraRadera
  2. så gott det ser ut...:)
    Kram

    SvaraRadera