onsdag 2 januari 2013

Tulpanpremiär!


Fortsatt ledig medan stora dottern och maken börjat jobba igen. Det är härligt att vara ledig "ensam". Man kan ta dagen precis som man vill och ska sanningen fram så får jag väldigt mycket mer gjort när jag är ensam.
Gick upp redan kl 07 i morse då maken skulle upp. Dels för att jag skulle få ut så mycket som möjligt av dagen, men även för att göra det lite lättare för honom att gå upp.
Efter frukost hamnade jag i soffan framför nyhetsmorgon och pluggade en hel del. Stack iväg för att fylla upp kylen, me borde nog väntat till i morgon för oj vad utplockat det var i hyllorna. Årets först tulpanbukett fick jag i allafall med mig hem.
Det är verkligen fräscht med tulpaner så här efter jul. Som ni ser i bakgrunden så har jag en del julblommor kvar. Amaryllisen köpte jag så att den skulle blomma lagomt till makens födelsedag i början av december. Det gjorde den och när jag skulle slänga ut den vissna blomman ser jag att det ju är en knopp till på väg upp. Just nu är blomman så fin och perfekt att man inte tror att den är äkta. Inta kan man plocka bort den då.
 
Senare under dagen körde jag yngsta dotterns pojkvän hem och jag och dottern tog vägen om vår lilla stad och upptäckte att JC reade allt med 75% pga ägarbyte! Där kunde man snacka rea. Dottern fyndade tre tröjor och jag hittade två skjortor till maken.
 
Idag åt vi stadig husmanskost. Köttbullar, potatis, kokta grönsaker och sås. Gott efter all jul och nyårsmat samt pizzan i går.

4 kommentarer:

 1. Åhh, vad det är härligt med de fräscha tulpanerna nu efter allt 'julande'! Superfint!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag köpte en tulpanbukett till nyårsafton, är så frääääscht! Men mina 2 amaryllisar har inte börjat blomma än, hm miss där men det blir nog fint, när de kommer för jag tror inte de var röda.
  Nu kör vi! kram Milla

  SvaraRadera
 3. Hejhej!

  åh, så glad du gjorde mig med din rara kommentar inne hos mig! Kul för då hittade jag ju hit med och här verkar det ju vara fasligt trevligt!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Åh det är så härligt när tulpanerna dyker upp och ger en hopp om våren! Må gott

  SvaraRadera