torsdag 23 augusti 2012

Nya trakter!

Hallå!!
 
Nu är man verkligen inne i ekorrehjulet igen. Måndag och så vips är det fredag igen!!! Det går så rasande fort, på gott och ont. Nu är det oxå lite slutspurt i skolan med sista uppgiften inför nästa vecka då jag reser ner till Växjö igen.
 
I går var jag och en arbetskompis ute och gick på kvällen. Vi hamnade nere vid älven vid ett ställe jag aldrig varit på, men som ändå ligger så nära hemma. Jättemysig liten "hamn", båtar och små bodar.
 
På vägen tillbaka gick vi ner till den gamla kyrkoruinen och kyrkogården som oxå ligger vid älven. Kikade runt och här skulle man haft med riktiga kameran.

 Flera av gravarna är antagligen väldigt gamla och nästan lite kusligt att "locket" öppnats.
 
Att läsa på Södra Bohusläns hemsida

S:t Halvards kyrka

Kyrkan byggdes på 1100-talet. I det NV hörnet finns en sten med två inhuggna ansikten som enligt sägnen föreställer S:t Halvard och den kvinna han räddade från ogärningsmän på Drammensfjorden i Norge. En sägen berättar att när kyrkan sjunkit så långt att ansiktena i stenen täcks av jord - då kommer världen att gå under, men är det en bit kvar...
 
 


Nu är snart veckan till enda. Första veckan på gymnasiet för mina "små". Första gången de är i var sin klass under alla sina skolår. Båda håller på att "skola in sig" bland nya lokaler, nya lärare och nya vänner. Nya tider!

Nu laddar vi för freeeeeedag!!

2 kommentarer:

 1. Att traska runt på en kyrkogård kan vara både lite spokie och samtidigt väldigt ro givande. Det där ekorrhjulet nej jag är inte där ännu men fredags feeling ja det känner jag redan.
  Har tänkt måla taket i vardagsrummet denna helgen annars är almanackan tom. Det är skönt!
  Ha det gott
  Krameli kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Fina bilder! Ja nu är det ekorren igen...för fullt. Känns konstigt. Du är varmt välkommen ner till Småland igen. Jag drar till Götet nästa vecka hihi
  Happy Friday

  SvaraRadera