onsdag 1 augusti 2012

En dag vid torpet!

Hej onsdag!

Första dagen på sista sommarmånaden.
Oj, vad vi grejat idag. Åkte till vårt lilla soldattorp som hängde med ett hus vi köpte förra året och som vi nu hyr ut. Ligger i princip granne med vårt hem.
Torpet vet vi egentigen inte vad vi ska ha till, men visst har det potential och jag har en dröm. Torpet är från 1909 och idag hittade vi foton som visade hur det såg ut 1914. Så här ser det ut idag.Torpet är rätt eftersatt och där finns allt blandat i en salig röra eftersom man huserat där under mååååånga år och det blivit kvar saker. Idag har vi plockat ut allt vi inte anser har ett värde och sparat det vi vet har ett värde eller som vi tror vi kommer att vilja använda.

Ett loft finns på torpet och där finns bl.a flertalet gamla resväskor.

I ladan finns oxå mängder med saker. Fina saker! Bla hittade jag en kökssoffa som jag ska ta hand om. Bilderna nedan är från två olika utrymmen i ladan. Kolla på den första bilden, Ser ni den gamla utdragssängen i järn till barn?I dag åt vi en av mina favoriträtter till middag. Färsk lax i ugn, örtsås och färska mandelpotatis från svärföräldrarnas potatisland. Yummi!!! Efteråt körde vi in till vår lilla stad. Åt glass och promenerade runt fästningen.
I morgon tänkte vi åka på en utflykt lite norr över.

Njut av kvällen!

2 kommentarer:

 1. Vilken skattgömma! Wow!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Oj, vad spännande att hitta en massa saker i huset, det såg ut att finnas en hel del man kunde använda med lite kärlek så skulle många saker bli jättefina. Rena skattkammaren.

  Kul att du hittade till min blogg, ska snurra runt lite på din blogg, den ser mysig ut efter första inlägget!!!

  Ha det bra!

  Pernilla

  SvaraRadera