onsdag 27 januari 2016

Ny resa

Det har blivit en hel del resande de sista åren. Paris, Santorini, Rom, Kina, Karpathos. Jag gissar att det lätt blir så när barnen flyttar ut och man får både mer tid och pengar över. För ett tag sedan bokade vi ny resa. En resa jag länge suktat över och hoppats skulle bli av och nu är det klart. N E W  Y O R K här kommer vi!!!!! I maj åker maken, jag och två kompisar och är borta sju nätter!


Har du varit i NY och har några tips får du gärna höra av dig. Saker man inte får missa, platser som måste besökas osv.

 
Strax efter vi hade bokat flygbiljetterna hände det fruktansvärda i Paris och luften gick nog ur oss allihop litegrann. Det tog ett tag innan vi tog tag i det där med hotellbokningen, men nu är den gjord och jag känner att man kan inte gå runt och tänka på vad som kan hända. Det här kommer bli toppen!!
 

2 kommentarer:

 1. Hallå där!
  Å va roligt.. vi åker i slutet av April så jag hinner ju komma med mina tips innan ni ska åka..;)
  Kraaaam Katarina

  SvaraRadera
 2. Klart det kommer bli toppen! Nej, man kan verkligen inte gå runt och oroa sig hela tiden, då missar man en hel del roligheter!
  Jag har varit i NY två ggr. På hösten bägge gångerna. Central Park är förstås ett måste att ha picknick i! När vi var där andra gången hade vi barnen med oss. (13 och 16 år då) Då besökte vi även ZOO där i Central Park. Himla trevligt det med. Frihetsgudinnan vill man väl se, men vi blev tipsade av en svensk-amerikan att inte ta båten just till den platsen, utan att ta gratisfärjan över till Staten Island. Då passerar man förbi Frihetsgudinnan på nära håll och har riktigt bra utsikt. Helt gratis och inte samma trängsel... Vill man upp i ESB rekommenderar jag att var där tidigt när de öppnar på morgonen. Betydligt mindre köer (nästan inga alls) mot att komma bara någon timme senare, märkte vi. Annars då... tips... komne riste på något just nu. Vi var bara där fyra dagar tror jag, och tog lite dagen som den kom. Promenerade mycket genom de olika stadsdelarna/distrikten. Jo, vi tog tunnelbanan ut till Coney Island också båda gångerna. Det kan jag rekommendera. Jättefint. Tunnelbana åkte vi en hel del det är ett enkelt system, både vad gäller linjer (uptown / downtown) och biljetter. I alla fall då 2010-2011. NY är fantastiskt på många sätt och vis! Man vill alltid tillbaka! Maken sitter ofta ofta och kollar resor dit. Kanske åker vi också i maj, vi har tittat mycket på det. Han föreslog mars, men jag tyckte maj lät trevligare vädermässigt ;) Vi får se om det blir något :)
  Kram/Maria

  SvaraRadera