lördag 29 december 2012

Både det ena och det andra!

Vi njuter verkligen av denna ledighet. Så slappt, så lungt, så skönt och så behövligt. När jag känner så påminns jag av hur min, och antagligen de flesta andras, vardag ser ut. Stress, jäkt, mycket jobb, alla måsten och tiden den bara flyger iväg......Nu är det inte så att jag skulle vilja vara utan varken jobb eller rutiner, för jag gillar vardagen oxå, men för varje år som går känner jag att jobbet och i mitt fall även skolan tar för stor del av mitt liv. Eller det bidrar till att ekorrhjulet snurra så fort. Hänger ni med? From 1 februari ska jag vara tjänstledig varannan tisdag och det tror jag kommer att bli bra. Jag ska snart påbörja mitt examensarbete, det är därför jag vill få lite mer "ledig" tid, men jag tror att alla hade mått gott av lite mer tid för att varva ner. Vad tror du?
Nä, nu är det slutfilosiferat....
 
I går kände vi så för färska räkor. Ni som läser här vet ju att vi är storkonsumenter av det och så här efter flera dagar med skinka, revben m.m kändes det så fräscht med skaldjur. Problemet var bara att det var stört omöjliga att få tag på. Ett ställe hade lättfrysta, men nej, det ska vara färska. Tydligen hade de varit extremt dyra på fiskeauktionen så därför fanns de väl inte i fiskdiskarna. Det fick bli färska pasta och en god sås istället. Vi äter pasta extremt sällan, så det var riktigt gott. I såsen hade jag ädelost, broccoli och bacon. Tre smaker jag tycker passar väldigt bra tillsammans.
  
 
Vinet vi drack till tänkte jag rekommendera för det var verkligen gott. Köpte det efter att ha frågat killen på systembolaget om tips på något gott vin till laxen vi ska servera i kväll då våra vänner kommer och blev då rekommenderad detta. Mycket gott och riktigt prisvärt!
 
 
Sent i går kväll, ja faktiskt efter midnatt gjorde jag desserten till i kväll. Vaniljpanacotta med hallonsirap. Jag har aldrig gjort just denna tidigare så det ska bli spännande att se i kväll om det är god.

 
Till varmrätt blir det pestobakad laxsida i ugnen, amarinepotatis, örtsås och grönsaker. Lätt och såååå gott!
 
Idag då jag plockade och städade inför kvällen kom jag på att jag känner mig rätt färdig med julen. Jag började med julfeelingen rätt tidigt för att vara mig i år och jag brukar trötta rätt fort. Jag ska hålla ut till efter nyår, men lite tomtar fick flytta ihop och en del saker togs bort.
 

 
Adventsljusstaken från Indiska fick lärkkottarna bortplockade och lite björkstjärnor istället. Jag gillar ljusstaken så den kommer nog få hänga med ett tag. Fyndade den på Indiska i höstas och betalade med en Wrapp. Använder ni wrappar? Jag har betalat många saker med dem.

I går kom mitt nya balsam från Beauty Planet. De levererar verkligen kanonsnabbt!! Har precis testat det och det ska bli intressant hur mitt omöjliga hår reagerar på detta.
 
I morgon styr vi bilen lite uppåt västkusten och besöker min pappa och hans fru som fyller år. Hennes fyra barnbarn från Danmark är på besök så vi blir många. Tyvärr regnar det här på västkusten nu. Jag hade annars tänkt få fotograferat ett vinterhav i morgon.
 
Har du planer för helgen?

6 kommentarer:

  1. Det där vinet har jag också smakat och det är riktigt gott. Tack för påminnelsen! :)

    Och ljusstaken är superfin!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Det där med färska skjaldjur häruppe är ju som du vet oftast en utopi. Men just nu kokar jag ihop skaldjursfond av skal från (fryst) hummer och räkor. Ska bli skaldjurspasta (från Matplatsen). Vi äter ju sällan räkorna naturella men det går verkligen att göra en massa goda rätter av skaldjuren, även om de varit frysta. Nu hoppas jag hummerpastan blir god... kram Milla

    SvaraRadera
  3. Så mycket fina bilder du bjuder på och god mat ;)
    Håller med om att alla mår nog bra av att varva ner, så här denna årstiden .
    God fortsättning!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  4. Så kul att du kikade in hos mig och lämnade en kommentar, det uppskattas :-)
    Jag har kikat runt lite i din blogg, fin blogg har du. Ja det verkar som ingen av oss har så långt till Göteborg, så vi bor nog ganska så nära varandra :-)
    Din panacotta ser riktigt god ut, hoppas att den smakade lika gott och uppskattades av vännerna!

    Ha en fin kväll
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Så kul att du kikade in hos mig och lämnade en kommentar, det uppskattas :-)
    Jag har kikat runt lite i din blogg, fin blogg har du. Ja det verkar som ingen av oss har så långt till Göteborg, så vi bor nog ganska så nära varandra :-)
    Din panacotta ser riktigt god ut, hoppas att den smakade lika gott och uppskattades av vännerna!

    Ha en fin kväll
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Så mycket gott du visar!
    Jag känner oxå att det mest juliga, som tomtar och smågranar, plockas bort imon. Hoppas ni får det bra på västkusten trots regnet, kram Suss

    SvaraRadera